Wiosennie na stołach w sekcji kulinarnej
Za oknem szaro i ponuro, a u nich już wiosenne klimaty. W piątek 9 lutego 2024 r. za przygotowanie wystroju pracowni w sekcji kulinarnej odpowiedzialny był zespół Mirosławy Bednarskiej, a ona sama zadbała o to, by na stole pojawiły się w wazonach gałązki kwitnącej już forsycji. Uroku dodało też białe kalanhoe w doniczce od Elżbiety Edelmann oraz zapalone świece.
A kiedy stół był już gotów, zespół Elżbiety Fafińskiej najpierw podał bulion drobiowy z pulpecikami, a jako danie główne – orientalny gulasz z grzybami shitake i ananasem z ryżem. Pysznie smakowała podana do tego surówka z selera, gruszką i majonezem. Był także deser – ciasto cytrynowe od Zofii Aniszewskiej, a niedawna solenizantka Danuta Brudka zaserwowała ciasto z masą kokosową oraz owoce.
W gronie z takim pozytywnym nastawieniem do życia, ludzi i… sztuki kulinarnej nawet najgorsza aura nie jest w stanie popsuć im dobrego nastroju.