Apetycznie, aromatycznie i… artystycznie w sekcji kulinarnej
Kolejna grupa słuchaczy melduje o rozpoczęciu zajęć w nowym roku akademickim – w sekcji kulinarnej prowadzonej przez Marię Jagodzińską już na pierwszych zajęciach w środę 12 października 2022 r. zrobiło się apetycznie, aromatycznie i… artystycznie, bo degustacja przygotowanych przepysznych potraw odbywała się przy stołach w barwach i z akcentami jesiennymi. 👇 👇 👇
Koło kulinarne liczy 22 członków, którzy pracują w trzech 7-osobowych zespołach, rotacyjnie dzielących się obowiązkami. Cieszy fakt, że do tej sekcji dołączyły nowe osoby, w tym jeden mężczyzna. Na te pierwsze zajęcia zespół pod kierunkiem Wiesławy Bombrych na degustację przygotował biały barszcz z kluseczkami i nutą maślaczkową, kotlety z kapusty z sosem tzatziki. Pyszny poobiedni deser – szarlotkę – przygotował zespół Barbary Popławskiej. Inna grupa przygotowała stół do degustacji w barwach jesiennych, a zespół Mirosławy Bednarskiej posprzątał po spotkaniu, ale za 2 tygodnie, to oni przygotują degustację.
Przed sekcja kulinarną ambitne wyzwanie – otrzymali bowiem zadanie przygotowania stołu degustacyjnego na Galę Jubileuszową z okazji XV-lecia Łowickiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku, która odbędzie się 25 listopada br. Na pewno będzie apetycznie, aromatycznie i artystycznie – jak zawsze!